На українському ринку зафіксували зміни цін на овочі та фрукти, які можуть дуже порадувати багатьох. Після того, як все стабільно дорожчало протягом року, деякі позиції все-таки подешевшали майже наприкінці березня.

Аналітики проекту EastFruit повідомили про те, що на ринку активізували постачання місцевих та імпортних тепличних огірків, що призвело до падіння цін. У порівнянні з минулим тижнем березня вони подешевшали на 33% і зараз продаються в середньому за 79 грн/кг. Також на ситуацію вплинув знижений попит на цю продукцію.

Огірки, фото kobrincity

Із сегменту овочів також подешевшав солодкий перець – на 14%. Наприкінці березня він коштує близько 149 грн/кг. Це пов'язано з збільшенням пропозиції від постачальників. Ціни на цю позицію теж довгий час коливалися, але в результаті пішли на спад.

Однак деякі фрукти стали менш доступними. Наприклад, цитрусові подорожчали на фоні скорочення пропозиції цієї продукції з південних країн ЄС. Саме мандарини пропонуються зараз по 65 грн/кг.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Моніторинг цін, дані EastFruit

Ситуація з імпортом овочів все ще нестабільна, оскільки Туреччина обмежила свої поставки до квітня через землетрус. Експерти раніше прогнозували, що ціни можуть змінюватися дуже динамічно, доки на українському ринку не з'явиться продукція з відкритого ґрунту.

Нагадаємо, хліб, яйця, м'ясо, молоко та овочі: як в Україні зросли ціни на головні продукти

Раніше ми писали про те, що українці можуть зробити добровільну пожертву для пенсіонерів: ПФУ ввів оплату онлайн