В Україні планують змінити правила надання відпусток. Нововведення були ініційовані народними депутатами із фракції "Слуги народу". Відповідний законопроєкт під номером 8313 було зареєстровано у Верховній Раді ще наприкінці 2022 року та вже готується до розгляду. Про це повідомляє telegram-канал "Слуга народу".

Народні депутати "Слуги народу" ініціюють зміну та чітке визначення правил надання відпусток. Так, відпустку при народженні дитини пропонують надавати не пізніше ніж за 3 місяці з дня народження. Також у документі зазначається, що основна безперервна часто щорічна відпустка має бути не менше 14 календарних днів.

Відпустка. Фото: Youtube

Пропонується надавати українцям відпустку з усиновлення дитини, при цьому не прив'язуватись до віку дитини. Водночас планується збільшити максимальний термін відпустки без збереження зарплати – з 15 до 30 календарних днів на рік.

Декретна відпустка, скріншот відео

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Для демобілізованих нардепи передбачають відпустку тривалістю 60 робочих днів із виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що пенсіонери-біженці, які отримують виплати за кордоном, можуть залишитися без пенсії? У Мінсоцполітики зробили заяву.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться повозитися з документами: як родичі покійного пенсіонера можуть отримати недоотриману пенсію.