У Пенсійному фонді підказали українським пенсіонерам, що робити та які кроки слід одразу здійснити, якщо пенсійна картка була втрачена.

При втраті банківської карти, найперше, що необхідно зробити – заблокувати її. Про це пишуть у пресслужбі Пенсійного фонду.

Банківська картка. Фото: Youtube

Для цього потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку, в якому ви обслуговуєтесь як отримувач пенсії, і повідомити про втрату. Задля збереження коштів, співробітники банку заблокують карту.

Заблокувати карту людина може також використовуючи мобільний банкінг, інтернет-банк або безпосередньо у відділенні банку.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Ощадбанк Фото: скрін youtube

Для випуску нової банківської картки для отримання пенсії необхідно замовити нову карту, звернувшись до найближчого відділення вашого банку.

Якщо пенсіонер змінює рахунок у банку (змінює банк), то необхідно повідомити про це орган Пенсійного фонду України. Для цього до будь-якого зручного сервісного центру Фонду або через вебпортал електронних послуг Фонду слід подати відповідну заяву зі зміненими реквізитами.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонерам, які працюють, зробили попередження: доведеться сплатити податок.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям готують пенсії та зарплати грошима, які не помацаєш: чого чекати.

Також "Знай.ua" інформував, що подобається така індексація? Пенсіонерам розповіли, чи враховуватимуть березневе підвищення при призначенні субсидії.