Першого місяця весни в українських магазинах за кілограм помідорів доведеться заплатити близько 115-250 гривень, залежно від сорту. Що буде з цінами далі і чи чекати здешевлення, розповіла директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва у коментарі OBOZREVATEL.

Залежно від сорту цінники на помідори в Україні можуть сягати 250 гривень за кілограм. Вже наприкінці березня вартість овочів має почати знижуватися, адже в цей період українські тепличники розпочнуть новий обіг томатів. За словами Катерини Звєрєвої, ближче до квітня відсоток місцевого помідора на ринку почне зростати, а ціни поповзуть вниз.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Поки що на ринку домінує імпортна продукція з Туреччини, Іспанії та Нідерландів.

"Оптові закупівельні компанії підвищують відпускні ціни на імпортний томат із Туреччини, Нідерландів, Іспанії", - зазначила Катерина Звєрєва.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Овочі. Фото: скрін YouTube

Весняне збільшення попиту та недостатня кількість української тепличної продукції створили умови для різкого зростання цін не лише на томати, а й на огірки. Цінники на овоч також сягають 250 гривень за кіло, але можна знайти і дешевше, адже все залежить від сорту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тепер тільки у свята можна дозволити: супермаркети приголомшили цінами на твердий сир.

Також наш портал інформував, весна прийшла, але шашлик скасовується: в українських супермаркетах різко подорожчало м'ясо та сало.

Крім того, ми писали, на борщ не вистачить, але можна зварити рагу: в Україні дешевшає картопля, а морква та капуста різко дорожчають.