У день весняного рівнодення всі думки впливають на те, що може статися найближчим часом. Тому слід знати, чого не можна робити в понеділок, 20 березня 2023 року, а що - навпаки.

День весняного рівнодення 2023 року означає, що прийшла астрономічна весна. Вважається, що у цей день відбувається поділ світла та темряви, а багато східних народів (наприклад, Туркменістан, Албанія, Казахстан, Афганістан, Узбекистан, Таджикистан) святкують Новий рік (Навруз) саме цього дня.

equinox

День весняного рівнодення: дата та значення

Весняне рівнодення в Україні 20 березня говорить про остаточне завершення зими та морозів, і про прихід справжньої весни та тепла. День весняного рівнодення 2023 року настане 20 березня о 23:24 за київським часом. Сонце зійде точно на сході і зайде точно на заході, рівно 12:00 воно перебуватиме над горизонтом і 12 годин - під горизонтом. Також, починаючи з дня весняного рівнодення, зміняться пори року на півкулях: у Південній настане астрономічна осінь, а на Північній - астрономічна весна.

У зв'язку з тим, що календарний рік відрізняється від астрономічного, день сонячного рівнодення немає конкретного дня й часу. Щороку він зсувається майже на шість годин, тому і випадає в період з 19 по 21 березня. Весняне рівнодення у слов'ян вважалося не лише протистоянням дня та ночі, а також протистоянням добра та зла.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

У цей період прокидаються всі земні сили та енергії, тому людям слід правильно поєднати свою енергію з енергією Всесвіту. Це очистить тіло та розум, допоможе людині забути весь негатив, який накопичився протягом року та досягти душевної гармонії.

Як правильно зустріти день весняного рівнодення 2023

Слов'яни за традицією в день весняного рівнодення пекли печиво у вигляді птаха. Смаколики роздавали всім дітям, щоб ті закликали жайворонків, які згідно з повір'ями принесуть із собою теплу весну.

У цей день спостерігали за погодою, щоб визначити, якою вона буде наступні 40 днів. Якщо день 20 березня буде теплим, то про морози та холод можна забути.

Наші пращури зазвичай влаштовували гучні гуляння в день весняного рівнодення. Вважалося, якщо цей день провести весело та галасливо, то й увесь рік буде радісним. А загадані бажання від щирого серця, обов'язково здійсняться.

гуляння

У день весняного рівнодення влаштовували ворожіння, молодь намагалася зазирнути у майбутнє та побачити своє кохання. Оскільки цій урочистості передує Масляна, то дівчата переважно використовують схожі ворожіння. Наприклад, у день весняного рівнодення і сонцестояння також пекли млинці, якщо перший млинець одразу виходив ідеальним, отже, дівчина вже цього року вийде заміж. Якщо грудкою — ходити ще в дівках. Щоб дізнатися стать першої дитини, дівчата стежили за тим, хто першим ухопить млинець зі столу. Якщо першим приймав чоловік – буде син, якщо жінка – відповідно, донька.

Наразі йде Великий піст і ворожіння вкрай не вітаються церквою.

День сонячного рівнодення вважається часом прояву почуттів. Якщо ваше серце сповнене любов'ю, не стримуйте це в собі, саме 20 березня в цьому варто зізнатися.

Також у весняне рівнодення, рекомендується на папері написати всі ваші негативні думки, які накопичилися за минулий рік, і спалити цей листок. Вогонь очистить і зцілить вас, убереже від хвороб та злого ока.

День весняного рівнодення 20 березня 2023 року: що категорично не можна робити

У день весняного рівнодення не рекомендують вирушати у далеку подорож, варто 20 березня провести з користю. Вдалий час для нових починань, варто визначити для себе нові бажання та цілі та слідувати їм, тоді успіх вас обов'язково наздожене.

У день сонячного рівнодення намагайтеся не конфліктувати та не з'ясовуйте стосунки. Негативні емоції можуть завдати непоправної шкоди вашій енергетиці.

Також очищення потребує і ваше житло. 20 березня рекомендують влаштувати генеральне прибирання. Не забудьте винести все сміття і позбавитися від мотлоху і речей, які лежать без діла. Приміщення можна окропити святою водою та запалити ароматизовані свічки. Вогонь вижене злих духів із дому.

20 березня весняне рівнодення є унікальним моментом, який допомагає виправити всі помилки, що накопичилися, попросіть у близьких вибачення і вибачте самі тих, хто колись помилявся або образив вас.

Наші пращури не дарма дотримувалися всіх цих правил. Вони неодмінно допоможуть наповнитись новими позитивними силами і, можливо, саме з 20 березня у вашому житті почнуть відбуватися довгоочікувані та великі зміни.

Нагадаємо, як правильно знімати показання газового лічильника: інструкція для механічних та електронних.

Раніше ми повідомляли, як врятувати одяг від слідів фломастерів чи маркера: усі необхідні кошти знайдуться вдома.