Фінансові труднощі можуть виникнути у кожної людини. Більшість може брати кредит навіть, якщо не можуть повернути борги. Однак є кілька можливостей, як повернути гроші.

Декілька не складних правил які точно допоможуть, розповіла юристка Анастасія Шаховець.

Гроші, фото telegraf

Оцінка своєї фінансової ситуації

Складіть список всіх кредитів, які ви маєте, їх розміру, відсоткової ставки та строку платежу. Визначте, скільки грошей ви щомісяця витрачаєте на погашення кредитів. Якщо сума перевищує 30-40% ваших щомісячних доходів, то це може бути ознакою фінансових проблем, – говорить експертка.

Зв'яжіться з кредиторами. Вам варто розказати їм про свою ситуацію та спробувати домовитися про перенесення терміну платежу або про розстрочку платежів.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Багато кредиторів готові допомогти клієнтам, які стикаються з фінансовими проблемами, оскільки це забезпечує збереження їх власних інвестицій. Складіть план дій. Постарайтеся знайти додаткові джерела доходів. Також варто зменшити свої щомісячні витрати або знайти роботу, де буде більша зарплата. Однак ви маєте реалістично оцінювати свої можливості та здатності до погашення кредитів.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Розгляньте можливість реструктуризації кредиту. Це може включати зниження відсоткової ставки, зміну терміну платежу або зменшення щомісячного платежу. Обговоріть дане питання з кредитором та оберіть найкращий варіант.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні хочуть на місяць раніше завершити опалювальний сезон: з метою заощадити цінний ресурс.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні тарифи на воду перерахують ще двічі: які суми доведеться платити з 1 квітня та 1 липня.

Також "Знай.ua" інформував, чи підвищать в Україні прожитковий мінімум: фактичний менше реального у 2,5 раза.