Роботодавець може відмовити українцям надавати звичні терміни відпустки через воєнний стан, який триває в країні вже другий рік.

Якщо підприємство або працівник задіяні в роботі на об'єктах критичної інфраструктури, то керівництво може відмовити у відпустці. Про це розповіла Головний державний інспектор відділу з питань праці східного регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Юлія Кондрашева.

Гроші. Фото: скрін youtube

У звичайний час за українським законодавством, співробітники мають право на відпочинок тривалістю як мінімум 24 календарні дні на рік. Але правила надання відпустки під час війни відрізняються.

Серед важливих змін – можливість відмовити в будь-яких видах відпочинку, якщо людина забезпечує функціонування критично важливих об'єктів. Винятки лише два – у зв'язку з вагітністю та пологами, а також для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

Також в статті 2 Закону "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВРу йдеться, що отримати компенсаційні виплати за невикористану відпустку, якщо відсутність відпочинку не пов’язана з бажанням працівника забороняється законодавством.

Можна отримати грошову компенсацію лише у разі, якщо співробітник звільняється.

Нагадаємо, ми писали, що коли студенти в Україні втрачають право на відстрочення від мобілізації.

Як повідомляв "Знай.ua" пільги на комуналку, навчання та харчування: яку допомогу можуть отримувати багатодітні та батьки-одинаки.

Також "Знай.ua" інформував, Слава Камінська обурила українців своєю "вимушеною відпусткою" за кордоном і ниттям.