У Міністерстві освіти підготували проєкт Порядку прийому на навчання до вишів у 2023 році.

Зазначається, що вищі навчальні заклади можуть укласти договір з абітурієнтами впродовж трьох місяців після початку навчання. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства реінтеграції.

Школярі. Фото: скриншот youtube

В уряді зазначають, що механізми нарахування пільг буде визначено навесні, адже слід буде врахувати поточну ситуацію в країні.

У повідомленні зазначається, що зараз проводиться другий етап переведення на бюджетну форму навчання пільговиків, які зараховані до коледжів та вишів до 2021 року включно. Мова йде про мешканців з особливо небезпечних територій, дітей загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Для вступу у цьому році замість результатів НМТ можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року або ЗНО 2021/2020 років. У МОН наголошують, що всі пільги та пільгові категорії будуть збережені, — зазначається у Мінреінтеграції.

Вступна кампанія, фото: кадр з відео

Нагадаємо, позитивний результат НМТ дозволить подавати заяву для вступу на будь-яку спеціальність з урахуванням коефіцієнтів, установлених для предметів на різні спеціальності.

Нагадаємо, ми писали, що вступна кампанія 2023: що чекає на абітурієнтів - новий порядок прийому до ВНЗ.

Як повідомляв "Знай.ua" пільги для вступників у 2023 році: у МОН розповіли, у кого з абітурієнтів будуть послаблення.

Також "Знай.ua" інформував, школярам скасували ЗНО, але змінили мультипредметний тест: Сергій Шкарлет розповів про вступ у 2023 році.