В Україні ціни на фрукти та овочі зростають уже декілька місяців. Експерти пов'язують це з різними причинами, а серед найвпливовіших – війна та її наслідки.

На початку весни було зафіксовано подорожчання яблук та груш, а також популярних тепличних овочів та тих, що входять до "борщового" набору, пишуть аналітики проекту "EastFruit".

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Яблука виросли в ціні через активний продаж, а ось запаси почали традиційно скорочуватися у цей період. Оптові партії сорту "Гала" на ринку сягнули $0,33/кг. З грушами аналогічна ситуація, але якщо порівнювати з минулим роком, різниця у вартості суттєва – на 76% дорожче.

Огірки продовжують підніматися в ціні через низьку пропозицію, яка супроводжується підвищеним попитом. Імпорту на ринку все менше через проблеми в Туреччині. Недостатня пропозиція солодкого перцю також спровокувала стрибок цін. Аналітики зазначають, що зараз цей продукт продається на 60% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

З "борщового набору" подорожчали цибуля та морква. Все тому, що покупці хочуть якісної продукції, а її не вистачає, тому виробники продовжують підвищувати відпускні ціни.

Моніторинг цін на фрукти та овочі, EastFruit

Нагадаємо, ще на 25% дорожче: українців вразили новими цінами на моркву.

Раніше ми писали про те, що кефір в минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.

Як повідомляв Знай.ua, українцям відповіли, чи правда тариф на світ зросте в 4 рази: не підвищували 6 років