Відпускні ціни на цибулю в Україні лише за минулий тиждень встановили черговий рекорд. Вартість цього товару подолала рубіж 30 грн/кг ($0,82/кг).

Як відзначають аналітики проєкту EastFruit, не залишається сумнівів, що підвищення в даному сегменті зберігатиметься й надалі, адже на цю продукцію зберігається ажіотажний попит. Водночас запаси цибулі у багатьох українських господарствах вже практично вичерпані.

Для порівняння, на сьогодні відпускні ціни на цибулю вже зросли до 30-35 грн/кг ($0,82-0,96/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Цибуля, фото irina-kozina

Водночас за словами аналітиків, цінник 35 грн/кг ($0,96/кг) сьогодні є рекордним за всю історію незалежності України. А в порівнянні з минулим роком відпускні ціни в даному сегменті зросли в середньому в 4 рази.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

На ситуацію, зокрема, впливають, постійні перебої з електроенергією, через які стала непридатною значна частина цибулі в сховищах. У зв'язку з цим продавці допускають можливість дефіциту продукції на українському ринку.

Водночас розраховувати на постачання імпортної цибулі не варто, адже більшість країн Центральної Азії суттєво скоротили постачання цієї продукції на зовнішні ринки.

Цибуля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати