Більшість українців уже котрий тиждень живуть без графіків відключення світла і, звичайно ж, звикли до такого щастя.

Звичайно, хтось переживає, що це затишшя перед бурею і боїться залишитись у майбутньому без світла не на 4-5 годин, а на 2-3 дні. Інші ж тільки жартують з цього приводу, запитують, чим можна зайнятися зі світлом або ж розповідають, що іноді за звичкою підсвічують собі ліхтариком. Але українців потішили, адже ми можемо і не повертатися до графіків і зовсім.

Вимкнення світла, фото: Знай.ua

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко, відповідаючи на запитання щодо результатів вимірів споживання у різних регіонах України.

"Я радий тому, що зараз енергосистема працює в бездефіцитному режимі, вже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Ми маємо відповідні резерви і плануємо і надалі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмеження постачання. Тому я дуже сподіваюся, що ліміти для областей нам найближчим часом не знадобляться взагалі з погляду споживання" , - сказав він.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Герман Галущенко - фото ВРУ

Наразі всі зусилля енергетиків спрямовані на відновлення пошкоджених об'єктів до наступного опалювального сезону.

Отже, з радістю можна заявляти, що без нових ударів росії по об'єктах енергетичної інфраструктури більше не доведеться вводити обмеження електроенергії.

Нагадаємо, що українцям пропонують пачку солі за 500 гривень: чому така шалена ціна.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський розповів, чи довго українці будуть без відключень світла: "Дефіциту немає, але розслаблятися дуже рано".