Понад 1200 років Свята Церква через покаяний канон преподобного Андрія Критського відкриває людям глибину каяття. Про це розповіли у Facebook Православної Церкви України.

Це справді дивовижний твір – і за своєю формою, і за обсягом, і за змістом, і за відчуттями, які він дарує людям. Кожному варто хоча б раз почути його читання в храмі - він по-особливому діє на людську душу, пронизує її, досягає, здається, з самої глибини, спонукає визнати свої помилки, покаятися, а отже - звільнитися від полону гріха, відновити духовний зв'язок з Господом.

Цей канон читається лише під час Великого посту: у перші чотири дні – частинами на вечері, а на ранку у четвер п'ятого тижня – ще раз повністю.

Його твір-це щира сповідь душі, яка страждає через свою гріховність, кається і шукає спасіння у Бога. Але водночас здається, ніби автор молитовно оплакує як свої гріхи, а й гріхи всього людства.

Молитва, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Кожен тропар – це як відверта розмова нашої душі з Богом: "Таємниці серця мого я відкрив Тобі, Судді моєму; глянь на смирення моє, глянь і на скорботу мою, звісь тепер на покаяння моє і Сам помилуй мене, як Милосердний, отців Боже" (Великий покаяний канон. Пісня 7-я).

Уважно слухаючи, відчуємо, як поступово, один за одним через біблійні приклади та звернення автора нам розкриватимуться і наші гріхи, зрозуміємо, яка трагедія існує і в наших особистих стосунках з Господом і що нам необхідно зробити, щоб відновити належний духовний зв'язок з нашим Небесним Батьком.

Нагадаємо про молитву, яка допоможе наблизити перемогу України над загарбниками: "Господи Боже, Спаситель наш...".

Раніше ми повідомляли про найсильнішу молитву для зміцнення сім'ї: жодні сварки не стануть на вашому шляху.