Українці, які мають досвід перебування у лавах збройних сил можуть потрапити на фронт швидше ніж ті, хто не служив у армії. Проте й таким приходить повістка — що вона означає.

Тих, хто раніше не проходив службу в армії також мобілізують, але перед тим, як потрапити на передову, слід пройти навчання, тому таких українців призивають тільки в навчальні військові частини для проходження підготовки. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Повістка, скріншот: YouTube

Навчання проходить мінімум місяць. Також зазначається, що повістка не означає призов, зазвичай українців просять з'явитися для уточнення даних або пройти військово-лікарську комісію.

За словами Горбача, загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року та буде продовжуватися до завершення воєнного стану. Досі є й ті, хто приходять до армії добровольцями.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Охочі, звичайно, є, але їх набагато менше, бо усі, хто мав таке прагнення в перші місяці війни стояли в чергах в територіальні центри комплектування і були призвані на військову службу. Але, сказати що сьогодні їх немає, так не можна, — розповів він.

Нагадаємо, ми писали, щоб виписати на вулиці повістку, треба звати головного військкома: що українці не знають про мобілізацію.

Як повідомляв "Знай.ua", чи законно роздавати повістки у Сільпо, чи через Viber: українцям розповіли, який "прокол" вас врятує від мобілізації.

Також "Знай.ua" інформував, як здешевлення палива може вплинути на вартість продуктів.