Заплановані зміни уряду про заборону продажу алкоголю, цигарок та палива за готівку схвилювали багатьох, оскільки це може спровокувати подорожчання цих товарів, але в Держстаті поділилися даними, що ціни вже зросли на початку 2023 року, ще до введених правил.

Державна служба статистики України оприлюднила дані про те, як змінилася вартість алкоголю та цигарок у січні поточного року, провівши порівняння з груднем 2022 року.

Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел

Ціни встигли злетіти, а у списку "лідерів" виявилося вино вітчизняного виробництва. Різниця склала 6,0% , і зараз його можна купити до 101,3 гривень за пляшку 0,7 літра.

У січні 2023 року також подорожчали міцніші напої, але не так суттєво. Вартість горілки зросла на 0,3% до 117,3 гривні за пляшку 0,5 літра. Пиво – на 2,0% до 29,1 гривень за пляшку 0,5 літра.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Водночас сигарети в середньому зросли у ціні приблизно на 1 гривню. Продукція преміум-класу на 1,4% до 83,8 гривень за пачку, а бюджетніший варіант, з фільтром вітчизняних марок - на 0,7% до 64,60 грн за пачку.

Ціни на алкоголь та сигарети, дані Держстат

Варто зазначити, що за прогнозом, після нових правил уряду те саме вино коштуватиме на 4 гривні дорожче, а за міцніші напої доведеться віддавати на 20-30% більше.

Раніше ми писали про те, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться почекати щодня.

Як повідомляв Знай.ua, імпорт буде не по кишені? Чого очікувати від цін на овочі та фрукти після катастрофи в Туреччині

Також портал Знай.ua писав, щоб виписати на вулиці повістку, треба звати головного військкома: що українці не знають про мобілізацію