Українські супермаркети виставили нові ціни на найпопулярніші цитрусові фрукти. Скільки доведеться викласти за апельсини, лимони та мандарини у другій половині лютого, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжують дорожчати продукти харчування, деякі з них повільнішими, а інші дуже стрімко. Досить динамічно змінюються цінники і на фрукти, зокрема цитрусові.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Апельсини

Станом на 18 лютого один кілограм апельсин у середньому коштує 63,90 грн. Місяцем раніше цінник був на рівні 63,23 гривні. Водночас, апельсини преміум подешевшали з 66,37 до 64,90 гривні за кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Лимони

Якщо у січні за кілограм фрукта доводилося в середньому платити 62,90 гривні, то у лютому цінник злетів до 67,44 гривні. Ціни на лимони варіюються від 59,90 до 87,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Мандарини

Цінники виросли дуже помітно. Замість 68,07 гривні за кілограм покупцям доведеться віддати вже 76,60 гривні. Найдешевше мандарини пропонуються в Auchan – 69,90 гривні за кіло. Мандарини клементин також подорожчали, але не помітно 83,43 до 84,90 гривні за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, пару кіло відбірної яловичини чи свинини обійдеться дешевше: супермаркети здивували цінами на ковбасу.