Українці несуть відповідальність за несплату боргів за комунальні послуги, незважаючи на воєнний стан у країні. Судова система за порушення дозволяє конфіскувати майно, навіть брудний посуд, як показала практика.

Комунальні підприємства регулярно подають позови проти боржників і виграють їх, а про те, які покарання передбачаються в таких випадках, має знати кожен. Розгляд справи з українцями можливий на тих територіях, де немає активних бойових дій та окупації.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Також, крім самої суми боргу, доведеться заплатити за витрати на судовий процес. Декілька днів тому "Запоріжжяобленерго" виграло суд у свого клієнта за несплату електроенергії. Він зобов'язаний віддати борг у 1570 грн та 2481 грн судового збору. У результаті сума становить 4051 грн.

Варто враховувати, що якщо українець не зможе сплатити борг, у нього можуть конфіскувати практично все, зокрема, старі сковорідки та посуд, поношений одяг та несправні меблі. За стандартами, на кожного члена сім'ї має залишитися лише певний набір посуду, одягу, а решту мають право вилучити та продати на торгах.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Майно українців на аукціоні, джерело СЕТАМ

Майно українців на аукціоні, джерело СЕТАМ

Були випадки, коли за комунальні борги на торги виставляли квартиру. Продаж здійснюється через онлайн-платформу, частину суми забирають у рахунок погашення заборгованості, а решту віддавали колишнім власникам житла.

Нагадаємо, чи впливає низька зарплата під час війни на розмір пенсії

Раніше ми писали про те, що українці дізналися, як знизити ціни за комуналку