Українські фермери почали продавати моркву зі сховищ, аби не втратити продукт, що спричинило падіння ціни.
Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, більшість українських фермерів поспішають продавати коренеплоди зі сховищ, вважаючи недоцільним і надалі зберігати їх. Це привело до того, що відпускні ціни на моркву значно знизилися.
Фермери готові віддавати моркву за ціною від 18 до 25 грн за кілограм. Це у середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше. За словами експертів, тримати високі ціни фермерам заважають домашні господарства, які також виставляють свою продукцію на ринки.
Однак споживачі не лише не відчувають зниження ціни, у супермаркетах ціна на коренеплід зростає як на дріжджах.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
За даними порталу Мінфін, який відстежує цінники в автоматичному режимі в мережах популярних супермаркетах, фіксується ціна дедалі вища. Якщо минулого місяця за кілограм помаранчового овоча просили в середньому 25,65 грн за кіло, то тепер ціна піднялася до 28 грн, а деякі супермаркети, наприклад Мегамаркет пропонує моркву взагалі за ціною 33 грн за кілограм.
Тож, українцям не світить купувати улюблений продукт за дешевшою ціною, супермаркети не поспішають потішити зниженням цін.
Нагадаємо, ми писали, що хліб і борошно стали дорожчими: до яких цінників краще приготуватися морально.
Як повідомляв "Знай.ua", як вивести плями від вина, порада, яка знадобиться після свят.
Також "Знай.ua" інформував, апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети.