Шлюбні договори зазвичай укладають для того, аби у разі розриву стосунків убезпечити від майнових зазіхань другої половинки.

Шлюбний договір можна підписувати до укладання шлюбу і після. Але є пункти, які не варто вносити у документ, вони можуть бути пов'язані з уникненням відповідальності, що одразу ставить під сумнів увесь документ. Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

Пара під час сварки, фото wday

Люди укладають шлюбні договори для того, аби зберегти своє матеріальне становище у разі розірвання шлюбу. Такі договори засвідчуються нотаріально, тому варто заздалегідь обговорити всі пункти, з яких складатиметься документ.

Варто не прописувати у шлюбному договорі особисті зобов'язання, наприклад, передачу дітей або відмову від аліментів. Тобто ті зобов'язання, які покладені на батьків законом. Або якісь особисті зобов'язання, які примушують до неправомірних дій - зазначає адвокат.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Адвокат зазначив, що якщо договір укладався з метою уникнення відповідальності, то його легко визнати недійсним. У інших випадках шлюбний договір складно оскаржити.

Адвокат зазначив, що є два види договорів, які укладаються подружжям. Це шлюбний договір, він стосується майна, яке буде надбано, та договір про розподіл майна — вже існуюче майно.

Нагадаємо, ми писали, що юрист зізнався, чи можна не піти у військкомат, якщо отримав повістку: "Необхідно...".

Як повідомляв "Знай.ua", штраф від 2550 до 3400 гривень: не всім українцям можна носити цей одяг.

Також "Знай.ua" інформував, втрата допомоги від держави: як переселенцям поновити виплати