Продавці частенько грішать тим, що дурять покупців. Схеми використовують різні, але не всім вони відомі. Щоб не потрапити на хитрощі, слід бути пильними і на касі, і в торговельній залі, тим більше закон "Про захист прав споживачів" гарантує українцям безпечну покупку, нагадують у Держспоживслужбі.

Згідно із законодавством, усі покупці мають право на отримання достовірної інформації, у тому числі й вартості товару. У разі відмінностей між цінником та ціною в чеку можна звернутися до адміністрації магазину.

Супермаркет, каса, фото: Знай.ua

Також касири не можуть відмовити покупцеві пробити товар за цінником, але якщо таке все ж таки відбудеться, покупці повинні написати скаргу до Держспоживслужби.

Покупцям потрібно бути уважними при купівлі будь-якої продукції. Магазини повинні дотримуватися правил. Наприклад, товар зважують без урахування тари, щоб не довелося переплачувати за той самий пластик.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Ринок, фото: Знай.ua

А ось щоб не купити замість м'яса чи риби лід, краще обирати охолоджену продукцію, а не заморожену. Тим більше, що так можна простіше визначити, наскільки вона свіжа. Ще не буде зайвим взяти з собою кантерні ваги, оскільки на ринках часто обважують покупців.

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Нагадаємо, дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне

Раніше ми писали про те, що українцям буде важче скористатися кредитними коштами українських банків.

Як повідомляв Знай.ua, тюрма чи штраф? У якому разі українцям загрожує найсуворіше покарання за ухилення від мобілізації