Україна може і буде забезпечувати себе газом власного видобутку. Газовикам вдається не лише успішно працювати в умовах війни, а й нарощувати темпи та об'єми видобутку.

Про це повідомляється на офіційному Телеграм-каналі NaftogazUA. Зокрема, голова правління Олексій Чернишов поставив амбітну мету перед компанією. Мова йде про те, щоб вже цього року збільшити власний видобуток блакитного палива на 1 млрд кубометрів.

"Сьогодні попри повномасштабну війну, масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру та постійні перебої зі світлом, наші сміливі газовики продовжують видобувати український газ. І що важливо, нарощувати темпи та об'єми видобутку навіть у таких непростих умовах.", - йдеться у повідомленні. Нафтогаз

Нафтогаз, фото з пресслужби

Як відзначається, просто зараз в Україні бурять нові свердловини та розробляють нові родовища. Хоча й через російську агресію робити це надзвичайно складно. Проблем додають й перебої з електропостачанням та затримки з постачанням обладнання. Однак це не зупиняє працівників, які взяли до роботи з великим завзяттям.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

"Попри військові дії, не зважаючи на те, що частина наших об'єктів залишається на тимчасово окупованій території, вже з початку 2023 року нам вдалося збільшити видобуток газу", - говорить директор газопромислового управляння "Шебелинкагазвидобування" Андрій Охотніков. Андрій Охотніков

Видобування газу, скріншот з відео

У 2023 році планується суттєве збільшення видобування газу. Зокрема, за словами т. в. о. генерального директора "Укргазвидобування" Олега Толмачова, газовики мають намір пробурити на 50% більше свердловин, ніж у 2022 році.

Також відзначається, що відмовитися від закупівлі дорогого блакитного палива Україна має вже до наступної зими. Крім того, підготовку до опалювальних сезонів плануватимуть заздалегідь - одразу на 2 роки наперед. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов запевнив, що Україна має дуже потужний ресурс власного видобутку газу.

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро