Якщо подивитися у популярну Вікіпедію, то стане зрозумілим, що трансжири, це речовини, які можуть привести до захворювання серця та судин, ендокринної системи, та загрожувати утворенню злоякісних пухлин.
Наукові дослідження говорять про шкоду трансжирів для здоров’я, в тому числі про їх вплив на рівень “поганого” холестерину. Регулярне вживання навіть невеликих доз трансгенних жирів в їжу порушує нормальну роботу метаболізму (підвищуючи потребу в Омега-3), провокує ожиріння, а також призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.
Трансжири, як і пальмова олія, значно зменшують вартість виробів. Дослідники зауважують, що вживання трансжирів на 21% збільшує ризик серцево-судинних хвороб і на 28% - передчасну смертність.
ВООЗ оцінює, що щороку 500 000 людей в усьому світі гинуть через серцево-судинні хвороби, які розвинулись через надмірне споживання трансжирів.
Син мера Тимченка у Березані обізвав та вдарив військового, який приїхав з передової у відпустку додому:" Чуєш, ти, чучело"
Відомий астролог зазначив, які міста України у небезпеці: ворог буде спрямовувати ракети
ПриватБанк мовчки закриває рахунки клієнтів, погашаючи "залишками" кредити: що відбувається
Черги — не проштовхнешся? АТБ оголосили суперакцію зі знижкою в 50%, але є нюанс
Де містяться небезпечні трансжири
У багатьох продуктах швидкого харчування: гамбургери, картопля фрі, хот-доги, піца, вершки для кави, маргарин, чіпси, морозиво, шоколадні вироби, тощо.
Трансжири містяться в будь-яких рослинних оліях, які зазнали вторинному нагріванню до високих температур. Крім цього, трансжири можуть утворюватися в жирній їжі та при її повторному підігріванні.
Будь-яка кількість трансжирів шкідлива для здоров'я. Для них не існує верхніх і нижніх безпечних кордонів.
Нагадаємо, ми писали, що якщо втомилися від щоденного миття: як зробити волосся менш жирним - помилки та поради.
Як повідомляв "Знай.ua" смаколики бувають корисними? Перелік солоденького, яке варто споживати і чому.
Також "Знай.ua" інформував, прості поради, як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити.