В Україні деякі монети вже перестали випускати, проте у колекціонерів залишилися рідкісні екземпляри, ексклюзивність яких дозволяє отримати за такий скарб чималу суму.

Монету номіналом 1 копійку продають на аукціоні за 39 750 грн. Монета була випущена у 2010 році та виготовлена ​​зі срібла. У цьому її й унікальність, оскільки повсякденні монети цього номіналу випускалися з нержавіючої сталі. лот виставлено на аукціоні сайту Violity.

монеты украины

Продавець просить за цей лот 1105 доларів, що в еквіваленті майже 40 000 грн. Стан монети є абсолютно новим, що видно по фото. За словами продавця, реставрації 1-копійчана монета не зазнавала.

Діаметр цієї монети – 16 мм, вага – 2,28-2,3 г, тоді як у монет з нержавіючої сталі вага становить близько 1,5 г.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Монета. Фото: скриншот Violity

На реверсі монети 1 копійка, вказано її номінал "1 копійка", навколо номіналу – стилізований вінок із листя та ягід. Гурт монети – гладкий.

На аверсі монети в центрі розміщено зображення малого державного герба України — тризуба, обрамленого з обох боків орнаментом із двох дубових листків та двох колосків. Від кожного колоска вертикально вгору виходять по три остюки. Над гербом напис "УКРАЇНА", а під гербом – рік карбування монети – 2010.

Монета. Фото: скриншот Violity

Звичайні 1-копійчані монети 2010 року не мають жодної цінності для колекціонерів. Однак за наявності заводського шлюбу, напливу металу або якщо монета виготовлена ​​із цінних металів, її вартість різко зростає

Монета. Фото: скриншот Violity

Нагадаємо, ми писали, що за яку копійчану монету можна отримати 8000 грн: треба знати маленький секрет.

Як повідомляв "Знай.ua" 5 знаків зодіаку розбагатіють вже найближчим часом: астрологи назвали везунчиків.

Також "Знай.ua" інформував, що така може бути і у вас: в Україні монету продають за 45 тисяч.