Якщо під час перебування на робочому місці стався нещасний випадок з травмуванням, законом України передбачається виплата страхових внесків, але закон набуває чинності за певних умов.

У Пенсійному фонді нагадали, законодавство, та зазначили, за яких умов настає відповідальність перед робітником, який зазнав травми абощо на виробництві. Норми, гарантії та умови виплати страховки описані у статі 29 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Виробничі травми та страхування. Фото: Youtube

Хто підпадає під страхування

  • особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності та господарювання, зокрема, які є резидентами «Дія Сіті», у тому числі в іноземних дипломатичних та консульських установах, інших представництвах нерезидентів або у фізичних осіб;
  • обрані на виборні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в інших органах;
  • фізичні особи-підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню від нещасного випадку на інших підставах;
  • здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти, залучені до будь-яких робіт під час, перед або після занять, під час занять, коли вони набувають професійних навичок, у період проходження виробничої практики (стажування), виконання робіт на підприємствах;
  • діти до 18 років або до закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років, які народилися з інвалідністю внаслідок заподіяння шкоди зародку через травмування жінки на виробництві або її професійного захворювання під час вагітності.

Страховими виплатами є грошові суми, які уповноважений орган управління виплачує застрахованій особі чи особам, які мають на це право, у разі настання страхового випадку.

Добровільно застрахуватися від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, можуть члени особистого селянського господарства.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що відсутність поліса автоцивілки скоро може обійтися досить дорого.

Як повідомляв "Знай.ua", кого з водіїв оштрафують на 8500 гривень: в Україні хочуть збільшити популярний штраф.

Також "Знай.ua" інформував, що українців з картками "Ощадбанку" змушують брати непотрібні послуги.