Багато українок вміють варити різні каші, адже крупи є найважливішим продуктом у раціоні кожної людини.
У них міститься велика кількість вуглеводів – а вони є основним джерелом енергії для людей. Зокрема, пшоняна каша - дуже корисна, смачна і ситна крупа, яка може вдало поєднуватися абсолютно з багатьма іншими продуктами, включаючи котлети, тефтелі та, звичайно ж, різноманітні салати.
Часто буває так, що коли каша готова, вона починає гірчити і ставати неприємною. Основна причина, через яку продукт стає таким, полягає в тому, що в зернах містяться гіркі рослинні олії.
Щоб уникнути неприємних моментів, пшоно потрібно правильно підготувати до варіння. Для цього спочатку висипте зерна у глибоку ємність, а потім залийте теплою водою. У такому вигляді зерна можна залишити на деякий час, згодом процідити та повторити цей процес ще раз.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Ви зрозумієте, що пшоно готове до приготування, коли вода стане прозорою . Щоб результат був гарантованим, коли промиєте зерна, пересипте в сито і залийте окропом. Це дозволить видалити із продукту надлишки. А ще дотримуйтесь пропорцій - на одну склянку крупи - 4 склянки води. Коли вода закипить, кидаєте крупу та варите на повільному вогні протягом близько 20 хвилин.
Нагадаємо, скільки насправді потрібно додавати води до рису : вийде розсипчастим, а не липким.
Як повідомляв "Знай.ua", можна заощадити: супермаркети оновили ціни на пшоняну крупу та вермішель
Знай.ua писав, на випадок, якщо війна вас надломила: які продукти потрібно вживати, щоб підтримувати психічне здоров'я