За розсилкою бомб в Іспанії стоять російські агенти, але в цьому вже ніхто не сумнівався давно. Продовжують шкодити світові.

Про це пише The New York Times .

Виявилося, що всі ті листи з бомбами наприкінці 2022 року, які приходили до різних посольств, включаючи українське, були поширені ультраправим угрупуванням за завданням спецслужб.

Теракт, фото Perepichka News

Іспанські слідували провели розслідування відразу за шістьма епізодами, коли ці листи були поширені в посольство України, офіційну резиденцію прем'єр-міністра Педро Санчеса, посольство США та інші місця. Тоді ніхто не загинув, але легкі поранення дістав співробітник українського посольства.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Американські та європейські офіційні особи вважають, що російські офіцери військової розвідки наказали групі бойовиків, яка справді базувалася в Росії, здійснити цю кампанію, головними цілями якої були прем'єр-міністр, міністр оборони та іноземні дипломати, інші посадові особи", - пише видання.

Теракт в Лондоні, кадр з відео

Називається угруповання "Російський імперський рух", і вони мають центри підготовки у Санкт-Петербурзі. Мережа агентів розташована по всій Європі, і подібною акцією Кремль намагався показати, що вони можуть влаштовувати теракти у різних країнах.

"Це виглядає як запобіжний постріл. Це Росія посилає сигнал про те, що вона готова використати терористів, щоб атакувати тилові райони Заходу", - заявив екс-координатор Держдепартаменту США по боротьбі з тероризмом Натан Сейлз.

теракт у Страсбурзі

Нагадаємо, що українські 300 спартанців: 79 воїнів ЗСУ 2 тижні боролися з 2 тисячами окупантів

Раніше повідомлялося, що кухар путіна Пригожин продовжує геноцидний тур по в'язницях росії: які умови пропонують майбутнім окупантам

Також пналітик розповів про надання 100 танків Leopard 2 від партнерів, чи зможуть окупанти їх знищити .