Поставити пляму на улюбленому дивані – від такого не застраховано ніхто. Відчистити подібні забруднення часом дуже нелегко, але якщо знати хитрощі, неможливого немає. Як усунути плями, неприємні запахи і навіть дезінфікувати диван за допомогою соди, пише портал prostoway.

Рано чи пізно будь-який диван покривається плямами від їжі або, наприклад, чаю та кави. Звичайно, прибрати забруднення можна за допомогою спеціальних засобів, але якщо вдома є сода, то не потрібно бігти в магазин. Застосовувати соду в питаннях догляду за м'якими меблями можна кількома способами, але зупинимося на найпростіших і найпопулярніших.

Як почистити диван. Фото: скрін youtube

Сухий метод

Легкий спосіб, який допоможе впоратися з незначними забрудненнями, а також прибрати неприємні запахи та освіжити зовнішній вигляд дивану. Так, щільним шаром соди покриваємо диван і залишаємо в такому вигляді одну годину. Після закінчення часу прибираємо соду за допомогою пилососу.

Як почистити диван. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Вологе чищення

Даний метод не такий простий, як попередній, але без сумніву вартий усіх витрачених сил. Так, в першу чергу потрібно взяти вологу ганчірку і зробити їй оббивку. Після цього на поверхню насипаємо соду та залишаємо на 30 хвилин. Потім обробляємо поверхню щіткою і залишаємо, але вже на 2 години. Після закінчення часу прибираємо все за допомогою пилососу.

Раніше портал Знай повідомляв, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова.

Також наш портал інформував, як відмити пожовклий пластикове підвіконня: буде, ніби тільки з магазину.

Крім того, ми писали, застиглий жир миється миттєво: чим потрібно залити брудний посуд після святкувань.