Термін фінансування листків непрацездатності зменшили з десяти до трьох днів. З 1 січня Пенсійний фонд України є уповноваженим органом управління в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві.

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, це сталося завдяки приєднанню Фонду соціального страхування до ПФУ.

Лікарняний. Фото: скріншот youtube

Зазначається, що оплачувати лікарняний впродовж п'яти днів роботодавець має за власний кошт, з шостого — завдяки страховим коштам, з 18-го — у разі нещасного випадку на виробництві.

Раніше зарахування роботодавцям коштів відбувалося впродовж 10 днів, але з січня термін виплат скоротили. Пенсійний фонд України має здійснювати таке фінансування протягом 3-х днів після надходження заяви-розрахунку.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Під час формування заяви-розрахунку використовується інформація з електронного листка непрацездатності та Реєстру застрахованих осіб. Також підкреслюють, що до заяви-розрахунку можна додавати коментарі, пояснення та, за необхідності, скановані копії документів, які можуть бути використані при прийнятті рішення щодо фінансування.

Нагадаємо, ми писали, як українцям знайти аптеки з безкоштовними ліками: декілька доступних способів.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні тарифи на електроенергію зростуть на 47%: мережею шириться небезпечний фейк.

Також "Знай.ua" інформував, про новий фейк росіян для дискредитації СБУ: погрожують чоловікам, які опинилися закордоном.