Основна частина державного бюджету України у 2023 році йтиме на забезпечення армії, а також сектор безпеки та оборони. Але попри це в уряді планують запровадити доплати до пенсій українців. Хто і на скільки може розраховувати повідомляють "Вікна".

Так, на доплати у 2023 році можуть розраховувати українці, які отримують щомісячні пенсії менше від мінімальних. Також збільшать виплати пенсіонерам, які мають великий стаж. За кожен рік надстажу (понад 30 років для жінок та понад 35 років для чоловіків) буде доплата за 21 гривню.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Крім того, на весну 2023 року заплановано індексацію пенсійних виплат. Очікується, що виплати підвищать на 5,4%. Також цього року слід очікувати на перерахунок мінімальних пенсій для чорнобильців. Розмір залежатиме від середньої зарплати в Україні, ймовірно, вона буде на рівні до 19 тисяч гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Показати ще

Наголошується, що якщо людина має першу групу інвалідності, то розмір пенсії дорівнюватиме середній заробітній платі - 19 тисяч гривень. За другої групи інвалідності виплати становитимуть 85% від середньої зарплати, а у разі третьої групи – до 70%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переадресація пенсій та субсидій: українцям, які отримують виплати через "Укрпошту", розповіли про корисну послугу.

Також наш портал інформував, які виплати для українців продовжать автоматично у 2023 році: жодних документів подавати не потрібно.

Крім того, ми писали, як зміняться соцвиплати у 2023 році: у Мінсоцполітики розповіли, на що розраховувати українцям.