Накип в пральній машинці - неприємність, з якою стикаються багато господині, але не всі знають, що впоратися з нею можна навіть за допомогою підручних засобів, що зберігаються практично на кожній кухні. Які засоби можуть допомогти у боротьбі з накипом, повідомляє портал pixelinform.

Лимонна кислота

Ідеальний засіб для боротьби з накипом, причому, як зі свіжим, так і з скам'янілим. Головне правильно розрахувати кількість: на кожний кілограм завантаження барабана потрібно 20-30 г порошку. Це забезпечить найбільш ефективне очищення.

Пральна машина. Фото: скрін youtube

Порахувавши скільки потрібно лимонної кислоти, її потрібно засипати в лоток для порошку і включити режим з максимально високою температурою і після того, як режим виявиться десь у середині прання, потрібно перервати процес, зупинити машинку, щоб розчин опинився всередині барабана на 2-3 години. . Потім слід увімкнути додаткове полоскання.

Оцет

Від 1,5 до 2 склянок 9-відсоткового оцту потрібно влити у відділення для миючих засобів та запустити режим із високою температурою. Коли він дійде до кінця, необхідно вибрати режим полоскання.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Пральна машинка, фото: скріншот з відео

Сода та оцет

Пів склянки соди і стільки ж води змішати і влити у відсік для порошку, а в барабан додати 1 склянку 9% оцту. Потім увімкнути режим із високою температурою, а після його завершення вибрати режим полоскання.

Раніше портал Знай повідомляв, як самостійно зробити пральний порошок з 3 інгредієнтів: справляється не гірше за магазинну хімію.

Також наш портал інформував, як позбутися неприємного запаху з пральної машини: не потрібно ні зусиль, ні дорогої хімії.

Крім того, ми писали, несподіваний і дуже корисний засіб для прання, краще за будь-який порошок: є у кожного на кухні.