У супермаркетах найближчим часом можуть зникнути відразу кілька категорій товарів. Перелік того, чого не буде на прилавках.

Про це розповів директор юридичного департаменту мультиформатної мережі Novus Максим Бугаєв під час онлайн-події "Як підтримати бізнес при відключеннях електроенергії?", організованому Центром економічних стратегій.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

На сьогоднішній день мережі супермаркетів працюють над тим, щоб забезпечити всі магазини альтернативними джерелами харчування, і йдеться переважно навіть не про генератори.

Однак поки що магазинам доведеться відмовитися від деяких категорій товарів, зберігання яких потребує багато витрат електроенергії.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Ще влітку на мережу супермаркетів Novus у 100 магазинів в наявності було 5 генераторів, які використовували при будівництві або відключенні електроенергії. На сьогоднішній день близько 30% магазинів мають генератори на постійній основі. Ще близько 15% вже в дорозі. Побутові генератори найпоширеніші. Ті, які нам потрібні, на 300-400 кВт досить важко знайти. Споживання палива в нього близько 100 л/год, і постійно потрібний запас палива. Максим Бугаєв

Супермаркет, фото: Знай.ua

За останні три місяці на покупку генераторів витратили понад 1,8 мільйона євро, але тут виникає нова проблема. Вся причина в нестачі фахівців, тому що генератор мало купити, і його потрібно встановити і налаштувати.

Сподіваємося, що найближчими місяцями проблема буде назавжди вирішена, і ми зможемо жити як раніше. Для цього нам потрібно перемогти російську агресію.

Зникнуть з полиць переважно товари, які мало зберігаються, і вимагають постійної уваги.

Генератор. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що не лише соняшникова: в Україні злетіли ціни на соєву олію

Раніше повідомлялося, що погода загартує українців у перший тиждень 2023 року: очікується аномальне тепло, а після дикий мороз

Також росіяни готують ракетний удар по Україні: британська розвідка назвала мету