Заїжджаючи на заправку, водії завжди ризикують залити в бак не якісне паливо, а сурогат. Незважаючи на те, що АЗС регулярно перевіряють, такі випадки трапляються. Але й самі водії можуть захистити себе від наслідків їзди на неякісному паливі. Як це зробити повідомляє "Апостроф".

Автомобільні експерти розповіли, як можна перевірити якість палива, якщо закралися такі сумніви. Для цього не потрібно мати особливих пристроїв чи умінь.

АЗС. Фото: скрін youtube

Так, для перевірки палива на зайві компоненти знадобиться кілька секунд часу та паперовий лист формату А4. На лист потрібно капнути кілька крапель пального і уважно подивитися, що відбувається з папером. Якщо жодних забруднень і слідів не з'явилося, то якісне паливо. За словами експертів, місце куди потрапила крапля палива, не повинно сильно змінити колір.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Якщо проводити даний експеримент за низької температури і на папері з'явилися "крижинки", то це говорить про наявність домішок. Поява на аркуші кристалів або слідів є вірною ознакою того, що від використання такого палива краще відмовитися.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні планують змінити процедуру отримання прав водія: буде посилений контроль на іспитах і не тільки.

Також наш портал інформував, водіїв попередили, що буде з автомобілем, якщо використовувати нейтральну передачу для їзди .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, експерти розповіли водіям, чи економніше використовувати 92-й бензин замість 95-го: які це спричиняє наслідки.