Гранат вважають зимовим суперфудом, який містить антиоксиданти, вітаміни, мінерали та електроліти.

За словами дієтолога Олени Плахотнюк, гранат покращує роботу серця і зменшує запалення.

Гранат. Фото: Youtube

Дослідження показали, що у складі граната є складники, що перешкоджають затвердінню артерій, зменшують утворення бляшок і покращують здоров'я судин. А також лабораторні дослідження довели, що гранатовий сік щодня - 240 мл, покращує здоров'я серця.

Корисні поліфенольні сполуки та їхні важливі метаболіти всмоктуються та концентруються в тканинах передміхурової залози, товстої кишки та кишківника. Існує багато досліджень, присвячених перевагам вживання граната для підтримки здоров'я цих тканин і боротьби з раком.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Гранат. Фото: Youtube

Одним із поліфенольних компонентів граната є елаготаніни. При попаданні всередину ці сполуки розщеплюються на елагову кислоту, яка має потужний антиоксидантний і протипухлинний компонент і захищає від пошкодження нашої ДНК. Вона також блокує канцерогенну дію багатьох забруднювальних речовин, таких як поліциклічні ароматичні вуглеводні, що містяться в сигаретному димі, і токсичні хімікати (бензопірен).

Як вживати гранати

Свіжі гранати або гранатовий сік можна вживати щодня без шкоди для здоров'я. Гранати зазвичай набагато поживніші в порівнянні з гранатовим соком.

Рекомендована добова норма граната і гранатового соку, з огляду вуглеводної складової, становить відповідно 200-300 г і 1 склянка.

Протипоказання

  • Зерна граната можуть подразнювати слизову оболонку шлунка у людей, які мають виразку шлунка, і можуть посилити висип і свербіж у людей, чутливих до алергенів.
  • Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж включити гранат до свого раціону, особливо якщо ви приймаєте будь-які ліки. Гранат може зменшити всмоктування деяких статинів і ліків для зниження артеріального тиску.

Нагадаємо, ми писали, що найкраща вітамінна заготівля на зиму із сухофруктами, медом та лимоном: потужна суміш, яка вбереже від будь-якої зарази.

Як повідомляв "Знай.ua" 5 продуктів, які корисно їсти на ніч: допоможуть добре виспатися і навіть схуднути.

Також "Знай.ua" інформував, пару нехитрих секретів, щоб ваші ліктики були, як у немовляти: знадобиться лише час та підручні інгредієнти.