Стало відомо, чи можна використовувати піротехніку на новорічні свята цього року, і що буде у разі порушення законодавства.

Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Українців цього року закликали бути більш відповідальними та усвідомленими, і цим не використовувати у період новорічних свят піротехнічні вироби. Це заборонено практично у всіх регіонах країни, включаючи місто Київ.

Думаю, що найближчими днями заборона діятиме по всіх областях. Відповідальність є і навіть за кількома статтями КУпАП. Але давайте будемо відповідальнішими не лише через закон, а ще й з поваги до інших. Багатьох ці петарди чи салюти можуть сильно налякати, як мінімум. Не кажучи вже про все інше. Тому реагуватимемо відповідно. Олексій Білошицький

Крім того, важливе нагадування про те, що в Україні діє комендантська година, і її не скасують навіть у новорічну ніч - будуть ті самі часові рамки, що й раніше, тому розслаблятися не можна нікому.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Петарди та салюти. Фото: YouTube

Усіх порушників відправлятимуть до поліцейської дільниці, де вони й проведуть час. Як то кажуть, як Новий рік зустрінеш – так і проведеш, тож краще прислухатись до порад поліції.

Салют, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що в Україні взимку очікується подорожчання "борщового набору" на 20%: причина та коли буде спад цін на овочі

Раніше повідомлялося, що як залишатися зі світлом триваліший час: українцям пояснили тонкі нюанси

Також ПриватБанк зробив важливе попередження перед Новим роком: українці можуть залишитися без грошей .