Аграрії прогнозують, що ціна ягоди значно скоротиться найближчими роками, через масове засадження ягодою, а також через урожайність, яка перевищила очікування на 40%.

Лохина вирощується на Півночі, Заході та частково в Центрі України, тому окупація, на щастя, не позначилася на вирощуванні цієї рослини. Про це розповів президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник.

Лохина. Фото: Youtube

На думку Баштанника, лохини стало дуже багато, а ринків споживання — набагато менше.

Багато платоспроможних людей виїхали за кордон. Лохина ж поїхати за ними не мала змоги, тому що логістика була дуже дорога і довга через черги. А лохина — це такий товар, який швидко псується, — зауважує фахівець.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Хоча експорт лохини здійснювався, проте збільшення його не спостерігалось та залишалось на рівні минулого року.

Лохина. Фото: Youtube

Усе це стало причиною того, що на ринку лохини цього року було дуже багато. В цьому немає нічого дивного. Лохина — це вже "народна"масова ягода, і кінцева ціна 50-60 грн/кг — це майбутнє найближчих років, — вважає Тарас Баштанник.

Варто знати, що лохина містить високу концентрацію вітамінів А, С, Е, В, заліза. Цікаво, що лохина зміцнює імунну систему, а завдяки речовині міріцетину, що у великих кількостях міститься в ягодах, лохина захищає від смертельно небезпечних ракових захворювань.

Нагадаємо, ми писали, що супермаркети "оновили" ціни на картоплю, моркву та цибулю - дешевше не стало.

Як повідомляв "Знай.ua" втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози.

Також "Знай.ua" інформував, як змінилася ціна на "Олів'є", нарізки та м'ясо до новорічного столу-2023: можна залишитися без грошей.