У жорстких умовах постійного людського стресу та військового стану в Україні, за постійних відключень електроенергії, по всій території країни багато продуктів харчування швидко псуються, навіть якщо термін придатності ще не сплив.

Так, виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов, який нині захищає державу в лавах ЗСУ, поділився інформацією про те, як не купити зіпсовані продукти в магазині, і що робити, якщо вам продали неякісний товар.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських радіо.

Магазин без світла, скріншот: YouTube

Розмова українських журналістів та Максима Несміянова у вигляді інтерв'ю.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Від чого точно не варто купувати зараз у магазині, споживання яких продуктів краще обмежити?

"Я сам у дитинстві отруювався рибою. Я знаю, що якщо я отруївся рибою, то на тиждень випадаю. Потім - по м'ясу дивіться, що ви купуєте. вакуумі - є цвіль чи ні.Я теж прочитав статтю, про яку ви говорите.І там зазначено, якщо великий товарообіг, але він не завжди рятує.Тому що питання до постачальника: де він зберігав товар, а в нього холодильники працювали?, Дивіться на дату, коли було зроблено чим раніше, тим краще. А так, на жаль, 100 відсотків, щоб не отруїтися – це консерви.", - відповів Несміянов.

Але вони зберігаються без холодильника. Як визначити, хороші вони чи ні?

"Мене, коли замкнули в Ірпені, коли вже було відрізано все, у мене залишилися консерви та пельмені. Я вирішив ризикнути і наївся пельменями, бо світла не було, бо нічого вже не було. Розумієте, була така трагедія. І я знаю , що більше я не буду скоропорт вживати, якщо немає світла. Краще я з'їм консерви, тому що до консервів у мене проблем зовсім не було, як потім виявилося.Консерви - вони найбезпечніші, температурний режим зберігання більш-менш нормальний. "На вулиці зима, і якщо вдома немає світла довгий час, можна винести на вулицю. Тому що температура зберігання ковбас, молочки - від 0 до +6, десь так, розумієте", - розповів Несміянов.

Магазин без світла, скріншот: YouTube

Розкажіть, які продукти слід зберігати вдома, так під час війни, і як їх правильно зберігати? У мене чоловік печива купив багато різного. А я просто на них дивлюся і думаю, "Боже, не дай Боже що, це ми будемо там тиждень печінку їсти і все?".

"Я вам чесно скажу, коли почалася війна, я знав, що мені робити, бо до цього термінову службу в армії проходив. Я знав, що мені потрібний сухпай. і рік Я їх наклав, тобто замість хліба Я просто розумів, якщо, наприклад, не можна буде виходити, буде якийсь вогонь по вулиці, я зможу автономно триматися вдома, адже ми розуміємо, світла немає, газу немає, нічого немає : що робити?А вдома можна триматися, якщо є запаси води, консерви, наприклад та ж каша гречана, є консерви ковбасні різноманітні, вони зберігаються дуже довго.І, до речі, коли мене відпускали у травні у відпустку, я додому приїхав, відкриваю, а у мене ще дві банки консерви гречаної каші є. Якщо що, можу поділитися", - додав Максим Несміянов.

Нагадаємо, українці зіткнулися з подорожчанням свинини, яєць та соняшникової олії: скільки коштують продукти перед Новим роком.

Раніше повідомлялося, чи будуть різдвяні пампушки та пряники: борошно та олія в супермаркетах України злетіли в ціні.

Також, гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти.