Під час воєнного стану українських чоловіків у віці від 18 до 27 років можуть мобілізувати попри відсутність навичок строкової служби.

Про це розповіла адвокат Марина Бекало на сайті b2bconsult. Згідно зі статтею 15 Закону України про військовий обов'язок та військову службу, призовний вік на військову строкову службу від 18 до 27 років.

ЗСУ. Фото: кадр з Facebook

Але в Указі президента України зазначається, що під час воєнного стану мобілізації підлягають усі чоловіки віком від 18 до 60 років.

Таким чином, хоч призов на строкову службу для українців віком від 18 до 27 років скасовано, це не стосується призову на військову службу під час мобілізації.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Чи мобілізують тих, хто не служив у армії

Під час воєнного стану та загальної мобілізації всіх чоловіків від 18-60 років вважають військовозобов'язаними.

Забрати у військо можуть навіть тих, хто не проходив строкову військову службу. Це можливо в тому випадку, якщо вони пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК) і були визнані придатними до служби та не мають інших підстав для відстрочки від служби.

Перед відряджанням на фронт такі чоловіки проходять первинну бойову підготовку, їх розподіляють по військових частинах, призначають військову спеціальність, звання рядового складу.

Також можна підписати контракт на військову службу в ЗСУ. Однак на період мобілізації контракт підписується з військовослужбовцями, які мають військові звання, резервістами та військовозобов'язаними, які мають відповідний бойовий досвід та підготовку.

Нагадаємо, ми писали, що жахливий план путіна показали українцям: таке вже бачили у Чечні.

Як повідомляв "Знай.ua", чому Пентагон постачає деяку зброю Україні секретно: ЗРК Patriot вже можуть охороняти наше небо.

Також "Знай.ua" інформував пропагандистів "пошматувало" від візиту Володимира Зеленського у Бахмут.