У Міністерстві внутрішніх справ нагадали про правила користування генераторами.

Як розповіла представник МВС Олена Матвєєва, за дотримання простих рекомендацій експлуатація пристроїв не завдасть шкоди здоров'ю та життю людей.

Генератор, скріншот: YouTube

Лише минулої доби в Україні через пожежі загинуло 15 людей, постраждало — 10. Загалом 19 грудня сталася 191 пожежа, з них 138 — у житловому секторі.

Встановлювати генератори можна лише на відкритому повітрі. При цьому відстань від вікон та дверей повинна бути не менше 6 метрів, а від несущої стіни – не менше 1 метра.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Генератор. Фото: Youtube

Перед використанням обладнання необхідно перевірити проводку. Також генератор повинен бути накритий від попадання вологи, адже в іншому випадку струмом може вдарити не тільки сам пристрій, а й підключені до нього прилади.

Якщо світла немає добу і більше, треба вимкнути всі електроприлади, набрати води та їжі на 7 днів, запастися ковдрами та зібрати тривожну валізу. Коли світла та тепла немає більше двох діб, необхідно додатково утеплювати вхідні двері, всі члени родини мають знаходитися в одній кімнати. Необхідно вдягти багато одягу, він має бути багатошаровий. — зазначила представниця МВС.

Не можна допускати цілодобової роботи генератора, а давати йому "відпочити", відключаючи на час, вказаний в інструкції.

У МВС зазначили, що за два місяці сталося 3000 пожеж, більшість через нехтування правилами безпеки при користуванні приладами альтернативного обігріву.

Нагадаємо, ми писали, що бути дефіциту палива чи не бути? Експерт розставив усі крапки над "і".

Як повідомляв "Знай.ua" готуйтеся витрушувати з кишень останнє: в Україні прогнозують черговий стрибок цін на курятину та яйця.

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонерів попередили про неочікувані зміни у 2023 році: якими буду виплати, вимоги до стажу та мінімалка.