В останні тижні в Україні збільшився попит на паливо, зокрема через інтенсивне використання генераторів через відключення світла. На цьому тлі останні кілька днів спостерігається локальна відсутність бензинів у деяких мережах АЗС. Чи загрожує масштабний дефіцит пального, розповів директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн на сторінці у Facebook.

Експерт зазначив, що локально спостерігається відсутність деяких видів палива на окремих АЗС, проте говорити про дефіцит немає жодних підстав. За його словами, в Україну надходять обсяги палива значно вищі, ніж попередні місяці.

АЗС, скріншот: YouTube

"У грудні в Україну надходять рекордні обсяги імпорту і бензину, і ДП, які відчутно вищі за «гарячі» літні місяці. Якщо без подробиць, то тижневі постачання бензину в грудні на 30%, а дизеля на 25% вищі, ніж у попередні чотири місяці", - заявив Сергій Куюн.

АЗС. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Показати ще

Фахівець наголосив, що ажіотажу на ринку не спостерігається, є лише локальні обставини. При цьому половина працюючих АЗС порожні в очікуванні покупців. За його словами, тимчасова відсутність пального спостерігається в популярних мережах, таких як "Укрнафта" та "БРСМ-Нафта", які сумарно оперують майже 750 АЗС – понад 15% від загальної кількості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як ажіотаж із генераторами вплине на вартість палива: чи буде дефіцит і в чому причина черг на АЗС.

Також наш портал інформував, витрати на бензин можна зменшити: водіям розкрили три хитрощі для економії.

Крім того, ми писали, що в Україні хочуть змінити терміни для сплати штрафів автофіксації: що потрібно знати водіям.