У холодну пору року багато українців стикаються з вкрай неприємною проблемою - пліснявою та грибком у квартирі. Зазвичай, щоб видалити їх, потрібні кошти, ціна яких суттєво вдарить по гаманцю. Втім, від цієї напасті в будинку можуть урятувати і підручні кошти. Про це пише видання Treehugger.

Позбутися цвілі в будинку можна за допомогою звичайного оцту. Його можна розбавити водою, щоб усунути запах, але найкраще розпорошувати з пляшки на проблемну поверхню, попередньо не розбавляючи. Оброблене місце слід залишити на кілька годин, а потім очистити цвіль щіткою. Специфічний запах можна нейтралізувати, додавши кілька крапель ефірної олії. За словами вчених, оцет може знищити 82% цвілі, а також бактерії та віруси.

Як позбутися плісняви, скріншот з відео

Напевно, в кожному будинку є перекис водню, але не всі знають, що він теж може врятувати від плісняви. Тривідсотковий розчин розпорошується на проблемну поверхню і залишається на 10 хвилин. Потім потрібно все протерти вологою ганчіркою.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Харчова сода теж знайдеться на кожній кухні та непогано допоможе у боротьбі з пліснявою. Її можна використовувати як з оцтом та водою, так і окремо. Для створення розчину потрібно розчинити соду у воді та розпорошити її на поверхні. Після цього залишити на деякий час, а в кінці витерти вологою тканиною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися неприємного запаху з холодильника: дієвий і дуже доступний засіб.

Також наш портал інформував, позбавляємося неприємного запаху з термоса: допоможе те, що є у кожної господині на кухні.

Крім того, ми писали, геть пил і бруд: як приготувати розчин для протирання кімнатних рослин - 3 варіанти.