У Національному банку розповіли, яких заходів вжили для забезпечення безперервної роботи банківської системи в умовах військового стану, а також під час відключення електроенергії.

Великі українські банки запровадили "національний банкоматний роумінг". Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Банкомат. Фото: скрін youtube

Ідея такої ініціативи полягає в тому, щоб усі банки для власників карток інших банків встановили ліміти видачі готівки такі ж, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути не більше 10-20 тис. грн.

Як заявлено, це розширить можливості оперативного та зручного доступу всіх громадян до своїх коштів, а це дуже актуально у нинішній ситуації.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Банкомат "ПриватБанку", фото: znaj.ua

Заступник голови Нацбанку Олексій Шабан заявив, що зазначеного ліміту має вистачити і для задоволення щоденних потреб, і щоб сформувати певний запас готівки у такий складний час.

"Отримали від 10 банків-власників банкоматних мереж інформацію про те, що тарифи для карток інших банків за видачу коштів скасовані. Тобто можна користуватися цими банкоматами, як банкоматом свого банку", – додав Шабан.

Раніше ми писали про те, що доведеться сідати на дієту? Українські супермаркети підняли ціни на м'ясо та молочку

Як повідомляв Знай.ua, чому подорожчало паливо: українцям із генераторами порадили заспокоїтися, а водіям - приготуватися

Також портал Знай.ua писав, що у ПФУ пояснили, як підвищити пенсію, продовжуючи працювати: є свої нюанси