Українських водіїв попередили про зміни порядку реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Відповідні постанови уряду набирають чинності з 14 грудня. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Залишилося близько тижня до того, як в Україні зміниться порядок реєстрації транспортних засобів. Зокрема, за новими правилами Експертна служба МВС проводитиме процедуру дослідження авто в окремому порядку.

Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube

"Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виділяється за процедурою реєстрації в сервісному центрі МВС. Це не означає скасування. Тепер його потрібно проходити до звернення за послугою реєстрації та перереєстрації", - пояснив заступник голови ГСЦ МВС Володимир Баранець.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

Такий крок, як наголошують у МВС, дозволить надалі проводити реєстраційні дії онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп'ютерів — власника та покупця.

Тобто алгоритм реєстрації транспортного засобу при купівлі чи продажу стає таким:

  • звернення до Експертної служби МВС;
  • отримання висновку про ТЗ;
  • звернення власника та покупця (або представника) до СЦ МВС для перереєстрації, зокрема, можна зробити це онлайн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться заплатити до 8500 гривень: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах.

Також наш портал інформував, 600 тисяч гривень за "зараз проїдемо": українським водіям виписують новий штраф, догралися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів: як віялові відключення вплинули на наше життя.