Догляд за сантехнікою у вашому домі — це не просто виливання "Кріт" в раковину щоразу, коли вона забивається.

У багатьох будинках досі використовуються чавунні труби, і кожного разу, коли корозійні хімічні продукти використовуються для розчинення засмічення, вони також розчиняють ваші труби. Рано чи пізно ваша сантехніка почне виходити з ладу та протікати, і вам доведеться викликати місцевого спеціаліста.

Вантус. Фото: youtube

Не виливайте окріп у раковину

Вважайте, що засмічення може стримати воду в трубі, і якщо вона зроблена з пластику чи полівінілхлориду, вона може розплавитися від гарячої води. Можна вилити окріп у раковину, коли ваші труби чисті, засмічення затримає воду в трубі.

Використання окропу для очищення засміченого унітаза може розплавити воскове кільце навколо унітазу або навіть тріснути порцелянову чашу.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Також широко запропонований спосіб висипання харчової соди в каналізацію, а потім оцту, не настільки панацея, оскільки оцет не дуже кислий. Фактично, це може усунути дуже легкі засмічення. Однак це, швидше за все, не допоможе з більш сильними засміченнями, оскільки вся реакція шипіння полягає в переміщенні навколо того, що засмічує трубу.

Щоб усунути засмічення, використовуйте змію або інший фізичний інструмент, а не хімічний розчин

Фізичні інструменти для чищення каналізації насправді дуже недорогі, і загалом дешевші порівняно з продуктами одноразового використання після того, як ви очистили навіть пару засмічень. Найпростішим у використанні є вантуз.

Для більш стійких і глибоких засмічень є добре відомий дренажний шнек. Дренажні шнеки можуть бути дуже корисними для видалення малих і середніх засмічень. Але будьте обережні, щоб не бути надто агресивним, атакуючи вперте забивання. Інакше ви ризикуєте трохи розважити сантехніка, який повинен усунути оригінальну пробку та дренажну змію, що застрягла у ваших трубах.

Нагадаємо, ми писали, що місяць у повні в грудні: який вплив на всі знаки Зодіаку.

Як повідомляв "Знай.ua" як самостійно засушити апельсин для декору до Нового року - 3 простих способи: заміна набридлим іграшкам

Також "Знай.ua" інформував дешевий спосіб швидко очистити чавунну сковорідку: обійдеться у копійки.