В Україні очікується зростання цін на молоко через перебої з електропостачанням, подорожчання сировини та електроенергії. Зі споживачами поділилися подробицями і тим, якою буде вартість.

Основа у витратах молокозаводу – це сировина 70%, а до решти 30% входить енергетика та інші витрати, як пояснив директор молочного заводу "Юрія" (ТМ "Волошкове поле"). Проте, частка енергоскладової зростає. До того ж, зазначає експерт, із 1 грудня електроенергія в країні подорожчала.

Виробництво молока, скріншот з відео

"Нам доведеться це поширювати на кінцеві ціни. Поки що не збільшували, але це питання на розгляді. Десь на 5% ціна виросте", - поділився директор молочного заводу.

Подорожчання пов'язане не лише з проблемами в енергетиці через війни в країні, а тому що і фермери піднімають вартість молока, тобто сировини, яку використовують заводи. І не на 10-20 копійок, а на 50. Загалом ситуація з усіма молокозаводами буде однакова.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Якщо перевести це підняття разом із вартістю доставки та іншими витратами, то ціна молока зросте десь на 1 грн", - прогнозує фахівець.‎

Молоко, скриншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що в Україні змінилися цінники на популярні фрукти: що можна купити дешевше, поки є шанс

Як повідомляв Знай.ua, українці не зможуть отримувати пенсії через "Укрпошту": Кабмін ухвалив постанову

Також портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, як надіслати до ПФУ заявку на субсидію: навіть виходити з дому не потрібно