В Україні очікується зростання цін на молоко через перебої з електропостачанням, подорожчання сировини та електроенергії. Зі споживачами поділилися подробицями і тим, якою буде вартість.

Основа у витратах молокозаводу – це сировина 70%, а до решти 30% входить енергетика та інші витрати, як пояснив директор молочного заводу "Юрія" (ТМ "Волошкове поле"). Проте, частка енергоскладової зростає. До того ж, зазначає експерт, із 1 грудня електроенергія в країні подорожчала.

Виробництво молока, скріншот з відео

"Нам доведеться це поширювати на кінцеві ціни. Поки що не збільшували, але це питання на розгляді. Десь на 5% ціна виросте", - поділився директор молочного заводу.

Подорожчання пов'язане не лише з проблемами в енергетиці через війни в країні, а тому що і фермери піднімають вартість молока, тобто сировини, яку використовують заводи. І не на 10-20 копійок, а на 50. Загалом ситуація з усіма молокозаводами буде однакова.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Показати ще

"Якщо перевести це підняття разом із вартістю доставки та іншими витратами, то ціна молока зросте десь на 1 грн", - прогнозує фахівець.‎

Молоко, скриншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що в Україні змінилися цінники на популярні фрукти: що можна купити дешевше, поки є шанс

Як повідомляв Знай.ua, українці не зможуть отримувати пенсії через "Укрпошту": Кабмін ухвалив постанову

Також портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, як надіслати до ПФУ заявку на субсидію: навіть виходити з дому не потрібно