Щоб мати гарний вигляд не достатньо нанести макіяж, треба попіклуватися про здоров'я шкіри та внутрішніх органів. Експерти радять не забувати збагачувати свій організм корисними елементами.

Внесіть цих 7 поживних речовин у свій чек-ліст для щоденного споживання, щоб виглядати на всі "100" у будь-якому віці.

Красива жінка. Фото: youtube

Кальцій: Будівельник кісток

Кальцій — це важливий мінерал, який у великій кількості міститься в молоці та інших молочних продуктах. Присутність достатньої кількості кальцію є критично важливою, оскільки кальцій відіграє важливу роль у роботі серця та м’язів, згортанні крові та нормальній роботі клітин.

Риб'ячий жир: здорове серце

Риба, така як скумбрія, форель, оселедець, сардини, білий тунець і лосось, є багатим джерелом омега-3, а саме EPA (ейкозапентаєнової кислоти) і DHA (докозагексаєнової кислоти).
Ці вузькоспеціалізовані жири не можуть вироблятися в нашому організмі. Омега-3 є важливими для здоров’я серця та кровоносних судин, а також для зниження циркулюючих тригліцеридів для зниження ризику серцевих захворювань.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Фолієва кислота: думайте як юнка

Фолієва кислота є водорозчинним вітаміном групи В. Його назва походить від листя, оскільки фолат найбагатший у харчових джерелах, таких як листя (шпинат, спаржа) і фрукти (диня).Фолієва кислота потрібна, щоб виглядати здоровим. Нашим клітинам він потрібен для створення ДНК, а без ДНК клітини не функціонуватимуть належним чином. Вони також не створюють нові клітини та тканини, такі як шкіра та волосся.

Вітаміни групи B: енергетики

Активна жінка може спалити більше 2000 калорій на день. А вітаміни групи В необхідні для виробництва енергії, необхідної для задоволення потреб повсякденного життя, незалежно від того, збираєтеся ви відвідувати спортзал, прати білизну, приймати душ або проводити презентацію на роботі.

Коензим Q10: старійте граціозно

Коензим Q10 — це жиророзчинна поживна речовина, яка міститься в різних продуктах харчування, включаючи м’ясо та рибу.Це потужний антиоксидант, а також ключовий компонент, який сприяє виробленню енергії в клітинах.
Ця поживна речовина також допомагає захистити від передчасного старіння та підтримує здоров’я серця та кровоносних судин.

Вітамін D: для кісток

Вітамін D - це жиророзчинний вітамін, який може вироблятися в нашому організмі під дією сонячного світла. Він також міститься в продуктах, збагачених вітаміном D, таких як молоко.
Вітамін D допомагає нашому організму засвоювати кальцій з нашого раціону та добавок, які ми можемо приймати. Хороший рівень вітаміну D важливий для загального здоров’я та профілактики певних захворювань, включаючи остеопороз.

Лютеїн: не мружся

Лютеїн є частиною жиророзчинних поживних речовин, які називаються каротиноїдами. Він міститься в темно-зелених листових овочах (таких як шпинат), а також у різних фруктах, кукурудзі та яєчних жовтках.

Лютеїн є антиоксидантом, який концентрується в очах, допомагаючи захистити їх від руйнування вільними радикалами та, як наслідок, вікової макулярної дегенерації, основної причини сліпоти у літніх жінок. Лютеїн міститься в тканинах грудей і шийки матки і, здається, підтримує загальний стан цих тканин.

Нагадаємо, ми писали, що зробіть це зараз, щоб не переплачувати навесні: підготовка побутової техніки для зимівлі на дачі.

Як повідомляв "Знай.ua" коли потрібно обов'язково класти вологі серветки у пральну машинку: ви точно не здогадаєтеся.

Також "Знай.ua" інформував шість порад, щоб не замерзнути: як перестати боятися морозів.