Для наших читачів, котрі стикалися на заправці з такою проблемою, як неприйняття електронних гаманців на касі, є важлива новина. Багато водіїв дивуються, що на АЗС приймають лише готівку, і при цьому у них поряд нібито увімкнено термінал.

Звичайно, така ситуація викликає цілком логічне питання, чи мають право на заправці вимагати від них готівки в ситуації з терміналами, які працюють.

Про це стало відомо завдяки відповідям великих операторів АЗС у мережі Facebook.

АЗС. Фото: скрін youtube

Незважаючи на те, що на багатьох заправках є генератори, світло на АЗС не завжди збігається з наявністю зв'язку. У такому разі, якщо в районі немає світла, то навіть працюючі термінали просто не можуть надіслати запит до банківської системи та отримати від неї відповідь про успішну транзакцію.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Таким чином, оператори АЗС не вимагають готівки, а попереджають клієнтів, що єдиний спосіб розплатиться за паливо – готівка.

Якщо клієнт не повірить та захоче спробувати заплатити через термінал, йому дадуть таку можливість, але на табло терміналу він побачить відмову. Таким чином, щоб не створювати черги, коли в районі немає світла та нормального зв'язку, навіть на заправках із генераторами термінали не працюють.

Авто, скріншот: YouTube

Враховуючи ситуацію, українським водіям порадили запасатися готівкою перед візитом на АЗС, щоб не опинитися в ситуації, коли авто стоїть посеред траси та через відсутність зв'язку водій не зможе залити собі навіть мінімальну кількість палива.

Нагадаємо, відсутність поліса автоцивілки скоро може обійтися досить дорого.

Раніше повідомлялося, власників генераторів почнуть штрафувати через законодавство: суми сягають 500 тисяч гривень.

Також, чи можна не платити за кредит під час війни: які заборони має банк.