Дачникам дали поради стосовно догляду за деревами у саду взимку. Адже сніг швидко осідає під променями сонця, звільняючи стовбури дерев.

Досвідчені садівники відзначають, що якщо на корі лише поверхневі пошкодження, то рани швидко затягнуться, відповідно їх можна навіть не лікувати.

Тому насамперед подивіться, чи не пошкоджені гризунами гілки молодих дерев та прикопані на зиму саджанці. Зазвичай зайці об'їдають молоді гілки. У такому разі обріжте їх секатором по бруньці або бічну гілку.

Посадка вишні, скріншот з відео

Зауважте, що більш серйозних збитків можуть завдати миші. Вони здатні об'їсти кору дерев аж до деревини на всій частині, що розташована в снігу. Тому саджанці, а також молоді дерева можуть загинути.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Тому при пошкодженні значної частини кори треба негайно обмазати рану садовим варом. Проте, пам'ятайте, що у жодному разі не потрібно зачищати краї. Така обмазка захистить оголені тканини від висихання.

Водночас розгалужені гілки скріпіть міцною обв'язкою, підклавши під неї дерев'яні бруски. А під великі гілки краще поставити підпори. Таким чином ви можете бути впевнені, що доклавши зусиль, ваш сад віддячить вам наступного року хорошим врожаєм.

Обрізка у саду, скріншот з відео

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї