Українським водіям, які зіткнулися з тим, що під час війни у них закінчився термін дії водійського посвідчення, пояснили, що потрібно робити у такому випадку.

У Головному сервісному центрі МВС проінформували, що водії, в яких під час війни закінчився термін дії посвідчення (за умови, якщо його видано вперше), можуть не поспішати його обмінювати. Українці можуть бути спокійними, адже їхній документ діятиме до закінчення війни, а також упродовж року після її закінчення.

Зауважте, що обмін документа вперше можна здійснювати лише після закінчення терміну його дії. Крім того, під час війни для заміни посвідчення не потрібна медична довідка. Для цього надається лише паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення водія.

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

Зазначається також, що лютому 2022 року через початок повномасштабного вторгнення в Україну російських окупантів сервісні центри МВС припинили надавати більшість послуг. Проте, коли ситуація з безпекою покращала, вони знову почали працювати.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Наприклад, ще влітку з'явилася можливість попереднього запису в електронну чергу. Завдяки цьому можна зручно спланувати свій візит до СЦ МВС. Крім того, з жовтня знову можна обмінювати посвідчення водія онлайн через Електронний кабінет водія.

Водій, скріншот: YouTube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї