Наші читачі вже знають, що в Україні пенсіонери, які одержують мінімальну пенсію, мають можливість отримати додаткові виплати від бізнесу та благодійних організацій. Ми вже писали, що український парламент це врегулював на законодавчому рівні. На цей раз ми розповімо більше подробиць.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Пенсіонерка. Фото: скриншот з відео

Тож які зміни пропонує нам новий закон? Цей закон фактично є доповненням до чинного Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Його доповнять статтею 72-1 "Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб".

Зокрема, ця стаття містить такі положення: Юридичні та фізичні особи можуть перераховувати благодійні пожертвування для виплати пенсії українцям. Ці пожертвування може бути як персоналізованими, і знеособленими. Знеособлені перекази надходять до Пенсійного фонду України для виплат усім підопічним ПФУ.

Популярні новини зараз

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Показати ще

Пенсіонери, скріншот з відео

Якщо фізична чи юридична особа переказує персоналізований внесок для якогось конкретного пенсіонера, то йому (цьому пенсіонеру) дістанеться 70% цього внеску. Інші ж 30% вступають до ПФУ і потім розподіляються між усіма пенсіонерами.

Таким чином, за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих фізичних осіб можна буде давати доплати до пенсій не лише громадянам, яких оберуть благодійники, а й усім іншим пенсіонерам.

Нагадаємо, доплати до мінімальних пенсій: хто і коли може отримати новий бонус.

Раніше повідомлялося, кому можуть видати виплати пенсіонера: у ПФУ назвали конкретні умови та категорії осіб.

Також, сусіди заберуть? Що буде з українською пенсією, якщо виїхати з країни.