В Україні ніхто не виключає вже варіант повного блекауту, проте на сьогоднішній день жодних передумов немає для цього. Приводів для паніки немає.

Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook .

За його словами, немає сьогодні нічого неможливого, тому виключати варіант повного блекауту ніхто не буде. Однак, жодних передумов до цього зараз немає, оскільки співробітникам підприємств удалося стабілізувати ситуацію.

Більше того, у день середи, 9 листопада, не було в столиці жодних аварійних відключень, і мережа вперше за тривалий час працювала стабільно. Віялові відключення ніхто скасовувати поки що не буде, тому доведеться ще трохи потерпіти. За день середи було відключено 890 836 клієнтів, зазначає Коваленко, але за графіком.

Регулярно база графіків поповнюється адресами і тепер громадянам буде набагато простіше розрахувати та розпланувати свою роботу. Вони бачитимуть відключення електрики, і для цього потрібно буде просто зайти на спеціальний сайт та ввести адресу.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

На сьогодні це не менше 43 тисяч адрес.

Київ, фото: Знай.ua

Третє. Бачу в коментарях і в особистих багато питань про блекаут. Що думаю з цього приводу? Він можливий. Але досягти повного блекауту в Україні скаженому сусідові буде непросто. сотні енергетичних об'єктів по всій країні. З нашими ЗСУ та ППО це майже неможливо. На мій погляд, для блекауту зараз немає передумов, а ось зі стабілізаційними відключеннями нам ще доведеться жити.

Київ без світла, скрін: YouTube

Нагадаємо, що черговий військовий "успіх" росіян: Кримський міст не зможуть ввести у повноцінну експлуатацію до вересня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що українці стали значно менше економити після 24 лютого: на що йде найбільше грошей

Також тривалість віялових відключень зміниться: до чого готуватися українцям