В останні місяці українці спостерігають помітне зростання цін на продукти харчування, але одними з абсолютних рекордсменів подорожчання стали курячі яйця. На початку листопада супермаркети знову підняли ціни на цей продукт. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Дозволити собі десяток яєць – задоволення не з дешевих. Якщо українці із середнім доходом ще можуть собі дозволити цей продукт, то для пенсіонерів яйця стали делікатесом. Цей продукт продовжує дорожчати.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Так, станом на першу половину листопада десяток яєць торгової марки "Квочка" продається в середньому по 79,15 гривні. Ще місяцем раніше їх можна було купити за 57,23 гривні. Яйця торгової марки "Ясенсвіт" збільшились у ціні з 60,71 до 72,23 гривні за десяток. Такі ж яйця, але в кількості 30 штук коштують 218,55 гривні, тоді як місяць тому цінник був на рівні 180,45 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Все одно мають прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Електроенергія подорожчає вже наприкінці травня: українців приголомшили новими цінами

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Показати ще

Варто зазначити, що напередодні Мінагрополітики заявили, що роблять необхідні кроки для стабілізації цін на курячі яйця і всіляко сприятимуть виробникам, щоб товару на ринку стало більше. Втім, поки це не сталося, до магазину без корвалолу краще не потикатись.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада.